Where is the Civilian Big Brother 2018 house, did it move for the new series and what features does it have?

CIVILIAN Big Brother has given its house a total makeover for the summer in time for the 2018 series.

Taking some inspiration from some of the recent biggest style trends, show bosses have gone with a tropical theme – here is what we know…

 Celebrity Big Brother returns with a brand new look house
Celebrity Big Brother returns with a brand new look house

Where is the Civilian Big Brother house and has it moved for 2018?

The house has not moved for the latest series.

The current setting for both Big Brother and Civilian Big Brother is a large compound in Borehamwood, nestled right next to where the original Star Wars was filmed.

The site is just a 22-minute train journey from London Kings Cross Station.

Moving the Big Brother house to Elstree Studios in the Hertfordshire location has allowed housemates an extra level of protection.

The famous house was originally located in Bow, London, near the 3 Mills Studios.

 This summer's theme is tropical

Channel 5

This summer’s theme is tropical

What are the new features of the Civilian Big Brother house?

The theme this year is tropical and “California dreaming”.

READ ALSO:   Heartbreaking: Desperate mum leaps from first-floor balcony 'after being gang-raped by five men'

The interior of the house is a paradise of tropical prints and “Hollywood Regency flair”, with the exterior looking more like a Palm Springs desert retreat.

At first glance it looks a lot like the Love Island villa.

The house includes:

  • Swimming pool
  • Hot tub
  • Outside bar
  • Smoking area
  • Dressing room
 Housemates will be treated to this dressing room
Housemates will be treated to this dressing room
READ ALSO:   Game of Thrones actress Nathalie Emmanuel, 29, chats staying healthy, binge-watching TV shows and feeling starstruck

What big changes have been made to the house in recent years?

After the 2016 series, the site of the house underwent its biggest renovation and extension since 2002, and plans revealed that another separate house had been built — with its own garden.

The old house was still being used in the summer for tasks, which meant there were three separate task rooms.

Meanwhile, the eye-shaped studio entrance and outdoor studio where the live audience had previously gathered was replaced.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *